Sommar, vänner och lite av varderaSommar summarum
Det är inte i brist på fantasi!! Är det sommar så är det, å då ska man grilla -så dé så! ;)
Med tanke på hur mycket det har jobbats så har det ändå hunnit passerat väldigt många människor förbi Östergötland... eller ja -det är klart att det har, så för att vara mer specifik... Där många som har passerat vårt hem i Östergötland och gjort längre eller kortare stopp hos oss ;) Väldigt roligt! Och när man tittar tillbaka i den sprillans, för sommaren, nya digitala kameran så kan man snabbt notera att det finns väldigt många exakt likadana bilder på Anders och grillen... och den manliga halvan av sommarens besökare ;)
Sommaren började med systerstyrelsen och alla föräldrar vi har. Fast det är ju gammal skåpmat numera, som redan finns nedtecknat. Men det slutade ju dock inte riktigt med det :)


Annika och P-O
   
Många var turerna... men till sist blev det en tur ner till östergötland på motorcykel för Annika och P-O... en varsin motorcykel ska sägas. Däremot är det visst P-O som står för backandet av dessa farkoster. Jag som inte är någon inbiten mc-människa förstår ju inte sånt där, men ett är uppenbart tydligt: Motorcyklar väger... kilovis... och är inte till för att backas med... ;)
Nåja -strunt i det... ett förstår jag i alla fall: Bara dom får av sig sina michelinförklädnader så kan man både kramas och prata med dom.

   
Och det var väl ungefär det vi roade oss med -till vinet, vid grillen och vid tjejsnacket lite där på nattkröken -ni vet då när man borde ha gått och lagt sig för att sova för länge sen, men fortfarande har så mycket att avhandla ;)
Dagen därpå gjordes en tur runt Roxen. Med stopp vid Löfstad slott, Stjärnorps kyrka o gamla ruin och naturligtvis en blåbärskakepaus (mycket gott ;)) vid slussarna i Berg fast i omvänd ordning. Resten av resan blev ett enda långt försök att åka runt Roxen kustvägen liksom... men försöket måste nog ses som ett mindre lyckat sådant, för det mesta vi såg var ängar, hagar och smala asfaltsvägar... Nåväl -maten var ju god när vi kom hem i alla fall ;)

Christer och Birgitta

   
Först var dom på väg -på vägen ner... men då hindrades planerna av hönsplockning á la 10.000 st. Sen var dom på väg -på vägen upp från en liten vända nedåt i landet. Då fanns inget hönsplockningshinder, men det blev någon dags delay där ändå -sannolikt pga trevligheter där söderöver.
Men till slut så... hittade de ut i obygden 2,5 mil från civilisationen! :) I och för sig möttes vi upp vid helikopterplattan på sjukhuset och hade sällskap ut i obygden efter en gemensam shoppingrunda vid köpcentret i Tornby... men ändå -de hade ju husvagn, det hade inte jag... ;)
Med sig hade de något för... gissa en gång... jo, helt rätt grillen... :D De hade också med sig något som... vi inte drack till det grillade. Men i skrivande stund finns bara 50% kvar av det och de 50% som inte längre finns var väldigt gott :D
Med sig hade de också Birigttas hantverk av alla de tomma kaffepaket som jag anmodade släkten att samla ihop innan jag flyttade... Jag säger bara en sak: Cool väska!! Tack! :)

Anne-Li och Dan

 
Tja, det verkar vara på modet att "svänga förbi" när man är på väg söderöver... vilket väl är ett fenomen som inte är alltför svårförklarat ;) Man svänger inte gärna bara förbi östergötland en kväll annars, om man själv är från Uppland. Så även för Anne-Li och Dan som skulle göra en vända till Halland på vägen ;)
Det blev en kväll av relativt elektrisk art... Det blir gärna så när man själv bor ihop med en elektriker, får besök av en annan elektriker samt en elbutiksarbetare ;) Men dom är goa alla tre, så det var lika bra bara finna sig i det... de pratade åtmistone om lite andra saker då och då ;)
Men vi grillade faktiskt inte ;)
Dagen därpå blev en kortis för umgänget relaterat till arbete för värdparet... Men jag måste beundra gästerna som klev upp för hin själv på morgonen för att äta frukost tillsammans med oss. När vi lämnade hemmet satt de dock fortfarande och närstuderade kartan för sin fortsatta rutt. Gjorde de helt rätt i... och eftersom de redan är hemma sedan länge när dessa rader skrivs kan jag berätta: De hade en fin resa!! ;)

Maria

 Här kommer en dag emellan då syster Maria visar att hon inte blev avskräckt från östgötabygden när systerstyrelsen avlade sitt besök här... Men denna gång med betydligt mindre systerprat, betydligt mindre vin och betydligt mer stillsam samvaro med diskussioner av det djupare slaget.
Vi hann också med en långfika i Norrköping i samband med passande av tågavgång.
Hur hon sen fixade tillvaron som nattsyster vete gudarna... men syster Kristina hävdar att det gick alldeles utmärkt.


Neta, Leffe, Elle och Stiin...
   
Stiin vill inte längre bli kallad Stiin egentligen. Stiin har nämligen blivit stor, men hon kramas fortfarande lika mysigt. ;)
Trevlig helg dock, med ett besök på Brunnby musteri. En behändigt ställe med allköns sorter av safter och sylter och marmelader och chutneys och muster och drickor och ostar och rotsakschips och lin... ;) Med till kassan kom en rabarbersaft, en ligondricka, granatäppeldricka och äppel-päroncider... ja åsså var det dom där rotsakerna då, som väl inte var direkt i viktväktarformat -men väldigt goda. Efter detta avlades också visit i Ulvåsa... ja, alltså när vi väl hittade dit alltså ;) Ulvåsa är ett "plocka-på-dig-massor-av-det-mesta-du-absolut-inte-behöver-till-ett-pris-du-inte-kan-motstå"-ställe.

   
Och som sagt...behövde vi ett nytt nyckelskåp?? Nixpix! Men snyggt var det ;) Vi behövde inte den harpaspelande mannen heller -men han gör sig klockrent i köksfönstret ;)
Vad vi gjorde när vi kom hem?? Vi nyttjade grillen förstås ;) Kalkon denna gång -med tillhörande potatisklyftor och egengjord tzatziki. Kan rekommenderas å det varmaste.
Söndagen blev en ganska lat historia, med mycket snack över en kopp kaffe och faktiskt en oerhört positiv upptäckt till följd -vi har färska kryddor i vår trädgård!! Åtminstone jättefin oregano och någon sorts timjan! :)
När Anders kom hem efter att ha kollat på Christoffers fotbollsmatch avslutades samvaron med en Kreolsk gryta innan upplänningarna tog bilen med tillhörande husvagnen Skalman och styrde kosan tillbaka till de uppsaliensiska slätterna.

Släktträff

   
Vi har också hunnit med en resa till den uppländska slätten däremellan.
Det har varit släktträff! Inte illa...  27 personer av en syskongren med två systrar och en bror och tillhörande barn, barnbarn och barnbarnsbarn... att det kan bli så många ;) Och fördelen med att tillhöra grenen som bor på gården där vi var och komma längst bort ifrån är att man får förtur på husvagnen... ;)
God mat, lekar i en solbadande hage och kul att träffa allihop igen. Grillen var förstås tänd ;) Det var liksom inte precis i förra veckan.
Tack till Mats och hans systar... och tack till mamma också jobbat för att denna dag skulle kunna bli av.

   
På vägen hem på söndagen tog vi svängen om pappa och Gittan. Fick god mat där också!
Och ska man hinna med alltihop det där på en och samma helg, så kan vi bara konstatera: Man bör inte ha barn med sig som börjar i skolan, efter sommarlovet, på måndagen... Det är nämligen väldigt långt hem och bara hälften av dem sov i bilen... nåväl -nu sisådär 2 veckor senare vet vi att de överlevde ;)

Om vi har varit lediga något?? Det är ledighet att ha tid att umgås med sina nära och kära... sen att man inte hinner med dammsugaren i samma utsträckning som man brukar -det må väl vara hänt. Fönstrena är dock putsade ;)

Må gott!
Kram Annicka


Kommentarer
Postat av: Neta

Bara undrar en sak, varför dricks det öl vid grillen och matlagningsvin inne :D

Blir alltid så här också ;)

2009-09-06 @ 01:57:25
Postat av: Annicka

Neta: Jadu... säg det... Matlagningsvin är godare -så vem vet varför dom envisas med öl utomhus ;)

2009-09-06 @ 12:28:22
Postat av: leffe

Matlagningsvin används i maträtten,matlagningsöl används som stimulantia vid grillning.(kan bytas mot whisky)

2009-09-09 @ 00:02:38
Postat av: Neta

Om man dricker vin när man lagar maten måste väl det för jössenamm vara matlagningsvin, så det så. ;)

2009-09-09 @ 01:46:14
Postat av: Annicka

Whiskey i all ära... Men jag undrar om inte vin är godare till mat ändå ;)

2009-09-09 @ 12:56:36
Postat av: Annicka

Whiskeyn kan man ju ta efteråt menar jag ;)

2009-09-09 @ 12:57:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0