December

  

En kort glimt av december månads olika händelser

Kort och gott kan man väl säga att december har varit en ganska grå och mörk månad, i alla fall väderleksmässigt sett. Fast vem har sagt att det prompt måste vara tråkigt för det. Det gnistrade ju trots allt till och blev både kallt och vackert en bit in i månaden. Snö trillade det ner också, i såna mängder att traktorn och snöplogen måste fram. Det var i alla fall så Anders såg på det -jag jobbade kväll och lade mig inte i. Nu har också vedpannan fått gå varm både morgon och kväll! Härligt! :)

   

En av de mysiga saker som passerat var julbordet vid Löfstads slott. En fullständigt underbar miljö att äta mat på. Sen att man omöjligen klarar av att äta mat för precis varenda öre som läggs ut per kuvert -det är det värt! ;) Det blev ju i alla fall en julsnaps! ;) Vi fick också veta att det spökar på slottet. Bestick ligger inte på sina platser och steg kan noteras i den gamla byggnaden... Spännande spökmys -jag skulle vilja vara där när det händer ;)

   

Sen var det ju dags för huset att städas... nåja, så pass att det dög åt Anders och mig i alla fall -tveksamt om det skulle ha godkänts som julstädning av generationen ovan oss ;) Det pyntdes också helgen före jul. Anders och Linnea hjälptes åt med granen. Stjärnorna sitter av tradition och hävd på tok för högt upp för att åttaåriga små armar ska räcka upp ;)
Christoffer skulle också pilla med grankulorna, men så... av en händelse... loggade det in en... eehm... ja rätt person på Msn, och då var julgranspyntning inte längre så högt stående på listan längre -lite mysigt det med! ;) 
Julklapparna var för övrigt prydligt inslagna och lagda under granen i hyfsat god tid för att vara vi och tomtarna står fotfarande på post lite varstans i huset.


 

Pappas Adventspannkaka lämnas dock inte åt sitt öde -även om det är trevligt på Msn... så just här är det bara Och i sällskap med kompisen Tove smakade den om möjligt bättre denna vacka vinterdag.
När dessa bilder skulle läggas ut var det ännu några dagar kvar till jul, men tiden den tiden gjorde ett litet avbrott i de planerna... så nu har vi hunnit med både julmaten, Kalle Anka och nyårsraketerna... Men den storyn kommer i ett eget inlägg :)

Ha det fint så länge!
Kram Annicka


Kommentarer
Postat av: Neta

Härligt ni haft :) kommer ni inte norrut snart??

2010-01-03 @ 00:47:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0