Mottagningen den 10/8

  

Det är en helt vanlig dag

Regndropparna hänger i luften och björklöven prasslar intensivt i vinden.  Väckarklockan ringer tidigare än någon människa nånsin borde behöva kliva upp från värmen under täcket. I molnen finns små luckor där antydan till sol kan upptäckas om man bara har ögonlocken tillräckligt öppna... vilket man inte har eftersom klockan visar så väldigt arla morgonstund då. ;) Det är dock tur att väckarklockan uppfanns som fenomen, undrar annars om det över huvud taget skulle börjas någon mottagning klockan åtta... Inte med mig som syster i alla fall -det kan jag lova ;)

Iväg hemifrån, som vanligt i något senaste laget... men jag börjar ju lära mig kurvorna runt Roxen nu, så det är ju bara hålla farten där det går och öka lite på raksträckorna ;) Framme vid sjukhuset i tid idag också och ombytt före kollegorna som redan var i omklädningsrummet vid ankomsten. Antagligen adrenalinpåslaget som inte hunnit slå av än, som orsakar det fenomenet ;)

Nästa anhalt -kolla vilken position som ens namn står uppsatt vid. Idag mottagning på rum 31 under förmiddagen. Mest roligt under förmiddagen var assisterandet vid borttagande av ett aterom (talgkörtel) som krånglade. Lite kul när körteln kommer ut och sedan sy några stygn. Mest märkligt under förmiddagen var patienten som ville att vi skulle uträtta underverk med vederbörandes hals... men vi fick absolut inte titta i halsen??!!
Mjaha ja -hur tänkte vi nu då månntro??

Eftermiddagen innebar assistering på en hörselmottagning. En intressant eftermiddag med alltifrån söta och händiga små patienter som tar sin hörselnedsättning med betydligt större ro än alla vuxna omkring till tvärilskna föräldrar som redan vid ankomst låtit humöret segla upp tills det inte längre gick att prata resonalbelt med just det humöret.
Det känns i varje fall bättre av att veta att det åtminstone satt en tjänstvillig, lugn och vettig läkare i stolen mitt emot men det är svårt att hjälpa till i såna situationer.

Imorgon är en ny dag med nya möjligheter. På mitt ansvar hamnar då telefontiden med rådgivning på förmiddagen och assistering på jourrummet under eftermiddagen.

Kram Annicka

RSS 2.0