Fjäderfäfoder och tättpackat spån

   

Dom pratar om hönsmammor

Men hönorna på Norrfallet håller mest ordning på fodret och äggen tror jag ;)
Mot bättre vetande skulle man kunna misstänka att dom har en "skalman-mat-och-sov-klocka" för just sånt... Ja, för mat- och värptider alltså ;)  Åsså tuppen Britt-Arne som vill ha ett ord med i laget mellan varven... ja, naturligtvis efter avklarat matintag han också då förstås ;)

Det har sin charm i alla fall att pyssla lite där inne i hönsgården! Gammalt spån ut och nytt spån in. För mig som är ny i fågelbranschen ska tilläggas att jag hittills uppvisat ett ganska stort mått av försiktighet i spridandet av just spån...
Det är en sak att bädda "handfullsvis", lite varsamt och försiktigt i redena... men att täcka resten på samma sätt blev jag snabbt varse är nåt man inte gör...
Prata om att hönsen fick hålla in fjädrarna för att inte få alltihop i huvudet ;)

En å annan höna tittade också ut lite förnärmat när jag försökte plocka ut äggen ur redena!!
Lite sådär "pilla-mig-inte-i-rumpan-förnärmat" -om ni förstår ;)
På sätt och vis förstår jag dom... Vem i hela friden vill bli störd när det är dags för ägglossning liksom ;) Det är ju även då läge att vara ifred en liten stund... ligga under täcket, läsa en bok och äta chokladpraliner.

Men det är himla mysigt med nyplockade färska ägg. Rengjorda sen, så ser det så vackert ut när dom ligger där i kylen och väntar ;) Gott är det också. Smakrika och med lite speciell känsla i konsistensen. Dom är ju fullständigt omöjliga att skala, men vad gör det när man kan nocka dom i toppen och äta med sked ;)

 

Den här dagen plockades 64 stycken!
Eller egentligen 65...men ett havererade när det på nåt sätt slutade ligga i min hand och istället valde att lägga sig i vasken... Å där rök två spänn ;)

Kram Annicka

Universitetssjukhuset i Linköping

  

Jag ska byta universitetssjukhus

Sannolikheten var ungefär = noll när jag i januari skickade iväg intresseanmälan till sex stycken "öron-näsa-hals-enheter" i Norrköping och Linköping -att någon verkligen skulle tycka att det var en lika bra idé som jag tycker att det är... att jag flyttar till Östergötland så fort tillfälle ges ;)
Sannolikheten var ungefär = minus noll att tre av de sex önh-enheterna faktiskt skulle svara!!
Och sannolikheten att det skulle gå att krångla sig förbi landstingsdirektören, anställningstopp och allehanda byråkrati som varit ivägen - Det finns liksom inte!!

Men johodå!! Det finns visst... och inom loppet av tre månader har jag nu gjort den coolaste underskriften i mitt liv!! Tillsvidareanställning, heltid och med en lön som... jag gillar ;)
Att jag sen gjorde underskriften med en Lasse Stefanz-penna, det begriper jag egentligen inte. Men det kan vara för att Micke Ahlgrens inte har nån... ja, penna alltså ;)

  

Finns det nåt att klaga på?? Nepp -gör det inte!!
• Jag får behålla min specialité så som jag helst ville. Tycker Öron-näsa-hals är roligt!
• Lokalerna är fina, arkitektritade i "L-formation" och ligger i en ganska nybyggd del av sjukhuset med ingång från entrén här ovan.
• Det är tänkt att tjänsten ska vara en mixad tjänst där jag kommer att rotera mellan mottagningen och avdelningen.
• Skillnaderna mellan ÖNH-klinikerna på Akademiska sjukhuset i Uppsala och
Universitetssjukhuset i Linköping är marginella.
  -Båda klinikerna har en mottagning... förstås... ;)
  -Avdelningarna har likvärdigt antal slutenvårdsplatser.
  -Klinikerna har båda tätt samarbete med plastikfolket och käkkirurgerna.
Det kommer bara att bli SÅ bra!!

 För allt det ovan nämnda är ju en bonus till det skäl som gör att jag från och med den 16 maj blir östgötska! Jag blir sambo med Anders!
Och det mina vänner kommer att vara det bästa som hänt mig!! :)

Kram Annicka

En annorlunda helg

    

Den började med lite rött vin och kall pannkaka med socker på...

Ja, det blev en kort sagt hektisk tillvaro!
Dessan packades i och för sig ganska knökfull redan i torsdags -men fredagen var väl den mest hektiska dagen... Det är egentligen ganska fantastiskt att det ryms fyra banankartonger från ICA + en liten, två tältsängar och täcken och kuddar och lakan till dom, två pappkassar med prylar och presenter i, en väska med kläder för en vecka, lite annat smått och gott som kunde packas in i små hål här och där men ändå ligga tryggt... åsså en ryggsäck uppepå... i en liten Polo... 
Man ser inte så mycket sen, men jag skulle ju bara till Skärblacka med grejerna ;)

Jag blev dock uppenbarligen sedd av ett gäng kryssningsfarare på väg hem, nånstans på E4:an utanför Järva krog... för jag fick veta att jag nog inte borde andas medan jag körde -det skulle tydligen inte finnas plats för utandningsluften ;)
Upplysningsvis vill jag bara berätta för alla oroliga att det gick alldeles utmärkt...

Däremot trodde jag att jag hade tagit mig vatten över huvudet när jag gjort mitt shoppingstopp vid köpcentrumet i Ingelsta, Norrköping... För det fanns verkligen inte plats för tre matkassar också... vilket blev oerhört tydligt när jag kom hem och Anders undrade varför jag testat kvalitén på grädd-tetrorna just idag?? Han hävdade att jag inte bara bulat till den för att den skulle få plats -utan kollat exakt HUR PLATT den kunde bli :D 
Jag insåg att påståendet inte var helt obefogat just i samma sekund jag såg det han såg...
I botten på påsen låg det nämligen fem deciliter grädde i lösvikt... kan man säga ;)
Nåja, det mesta var ju intakt i alla fall inför helgens tänkta ansamling av människor :)

 
Dels kom alla mina föräldrar på besök till den här delen av välden för första gången.
Ja...östgötadelen av världen om man så säger ;)
Så nu vet dom att stället jag har sagt mig åka till i flera månader faktiskt existerar ;)
Det var himla roligt!! Dom hade dessutom ett helt kärrlass med grejer med sig också...
Så Anders konstaterade att han under april månad kommer att vara mera sambo med mina möbler än med mig ;) Lite trist i sig kanske -men det ordnar ju upp sig i mitten av maj :D

Söndagen var också himla trevlig, för då trillade Anders pappa och syster med familj också in! Då var då det det officiella födelsedagskalaset ägde rum. Dels har Christoffer just fyllt 12 år och dels har Anders i dagarna blivit exakt tre månader äldre än jag ;) 

 
Åsså var det det där med pannkaka och rödvin då...
Kan bara säga att: -Det var ruggigt gott, speciellt när man inte hade ätit nåt sen lunch och klockan hunnit bli ganska sen kväll :)
Men jag frågade naturligtvis min kompis Annika om det var okej med just pannkaka först...
Hon förespråkar annars kanelbullar till rött vin -i alla fall när det stadiet nås att rödvin känns för surt för hennes små smaklökar ;)

Mycket trevlig helg som följdes av en dag som bisittare till elektriker Anders Fälth ;)
Ganska intressant tillvaro dom har dom där elektrikerna. Många dosor, mycket kabel och en ansenlig mängd byggdamm... Men jag gillade folket inne på Selga ;)


Kram Annicka

Soppatorsk

  

Det finns roligare saker att pyssla med en lördagseftermiddag

Bränsleförbrukningen för ett fordon anges i Sverige traditionellt i liter per mil. Numera används ofta istället liter per 100km. I USA vänder man på det hela och anger hur många miles man kommer på en gallon bränsle. SI-enheten för volym bränsle per vägsträcka är kubikmeter/meter = kvadratmeter.

Det är exakt sådana här sorts uppgifter man struntar fullständigt i när man noterar att bilen man försöker komma till jobbet med plötsligt får en mycket märklig gång och väldigt egendomliga varvtal för att vara i full färd framåt på en motorväg. 
Men det är sedan när batterilampan lyser hotfullt rött där på instrumentpanelen som man inser att avfarten till rastplatsen Mora Stenar mitt emellan Knivsta och Uppsala är det enda alternativet till vägrenen på E4:an... och så tänker man den enda logiska tanken:
-Hur i himmelens frid hade jag räknat ut det där??
Klart som f-n att det inte går att åka från Norrköping till Uppsala på en halv tank i en Polo!!
Fattar ju vilket nöt som helst...

Nåja -som en liten tröst till sig själv i detta läge kan jag berätta att det fanns fler jubelnötter ute just denna lördag! För bäst som jag står där och väntar på Hjälp och pratar med hjälpens fru i telefon (av nöje och typ total brist på annan sysselsättning) så kommer det seglandes en förare med glasögon och stor portfölj -i bil av 2009 års modell... Gör en tvärnit och backar tillbaka de femton meter han liksom kom för långt... Så vevar han ner rutan på passagerarsida och säger smått intelligensbefriat och mycket halvirriterat över ett sovande barn:
-Där kan du inte stå!!
 ?????
(Å fan -det säger du??)... tänker jag bara... ler glatt och säger lugnt:
-Jag har nog inget större val innan min bil har fått några liter bensin igen...
Då inser portföljnissen tydligen att jag inte står där med min något illa valda placering, 25 meter ifrån en halv miljon tomma parkeringsplatser, bara för att jävlas med honom...
Han hjälper mig till och med att rulla fram Dessan några meter så att jag trots allt hamnade lite bättre till. Tack så mycket för visad vänlighet ;-) Far du vidare i frid med din familj...

Sen kommer i alla fall Leffe -min räddare i nöden! Med en liten dunk vars innehåll rinner rakt ner i Dessans magsäck och jag kan, med väl tilltagen körtkortsbehållarhastighet fortsätta färden mot sjukhuset... med ett litet kortare stopp till förstås -vid första bästa Bensinmack i stan ;-))
Och bara 20 minuter sen stämplade jag in på jobbet!
Tack Leif!!

Som en slutlig parantes i sammanhanget kan nämnas:
Att nu kan man bränna sin egen etanol hemma på bakgården och dra ner sina bränslekostnader avsevärt. Med hembränningsapparaten E-Fuel 100 Micro Fueler får man en liter etanol för endast 1,50 svenska kronor. Oerhört praktiskt ;-) 
Det enda som behövs för att man ska kunna producera sin egen etanol med hembrännings- apparaten är en specialutvecklad jäst, socker, vatten och el. Men sen är det tydligen inte så enkelt som att damma av den gamla olagliga spritbrännaren. Det måste vara en som är stor som en diskmaskin och har ett särskilt membran som separerar etanolen från vattnet. Dessutom måste man uppenbarligen söka tillstånd från både Folkhälsoinstitutet och kommunen för att få använda prylen.

Men det omaket kan det ju vara värt...
-om man har 30 mil till Skärblacka och kan tjäna nio kronor litern ;-)

Kram Annicka


RSS 2.0