Små ljus och julklappspapper

  

Det är en fantastisk massa meter papper som går åt...

...när man har kommit så långt fram i tillvaron att det är dags för årets julmotivförsedda omslagspapper. För att inte prata om det antal meter snöre som förbrukas, varav hälften inte ens används till att hålla ihop klapparna. Nej, andra hälften ska istället krullas upp lite fint och donas till på mitten av paketet.
Men när tejpen äntligen sitter paketen (och därmed slutat klibba på fingrarna) och man fått ordning på snörningen -utan att av våda dragit av dem med saxen i krullprocessen... då är det bara en gran att lägga klapparna under som saknas... och det är här eländet börjar...

Inte ens den vackraste julskivan och den alkoholfriaste glöggen kan göra montage av 
julgransbelysning till en stämningsfull del i julestyren!!  Så ÄR det bara!!
Fast upp ska den -varje år!!  Så ÄR det bara!!
Om det så ska ta resten av dagen -att få dit de där småljusen på de artificiella granbarren!!
Så ÄR det bara!! Slingan ska vara på plats när det är dags att gå isäng!! Så ÄR det bara!!

Men det börjar redan i kartongen...
Ljusen sitter snyggt och prydligt på varsin plats i lådan efter förra årets mycket nogsamma nedmontering! Det är sen när man kollar på kabelhärvan som ligger som ett stök runt omkring ljusen, som de första minnena kommer av förra årets julgransbelysningsfrustration!!
Hur är det ens möjligt för en sladd, som varit stillaliggande i samma kartong under ett helt år, att genomgå en sådan total trasselförvandling??
Nåja, det är inte dags att fundera på det just nu -då blir man ju aldrig klar!!
Koppla in tålamodet och dit med ljus ett bara!!

Efter ett par svord... ord med lätt irritation i tonen, ett ansenligt antal varv runt granen och en omstrukturering av ljusen för att stickproppen sen ska nå vägguttaget till slut -så är man äntligen i mål...
Ljusen är på plats och hela anläggningen lyser så vackert.
Nu är det bara finliret kvar... julgranspyntet... Himla mysigt!!
Kulor i vackra kulörer, tomtar i snören, änglar, äpplen från mormors tid, lite mer kulor och fyra meter glitter... Och som kronan på verket... Stjärnan i toppen!! :D Lyckan är gjord!!

Sen av någon outgrundlig anledning tittas det ner i en annan julpyntslåda och väldigt plötsligt känns det inte riktigt lika bra längre...
Vad f-n gör Julgransmattan i botten på den där julpyntslådan???
Har ni provat att få in en julgransmatta under en fullt färdigriggad julgran någongång??
Om inte... tänk er för en gång till innan ni gör det!! Det är förenat med viss risk att inte ha en full färdigriggad julgran kvar efteråt...

  

Men sen är det en frid för själen, när granen är på plats, klapparna ligger där dom ska, tomtemor åter har hittat sin plats i köket och tomtenissarna klänger på grötfaten i hopp om att gröten ska vara klar lite tidigare i år.
Det är den inte, men det gör å andra sidan inte så mycket eftersom tomtenissen i bild ändå bara har hittat silen att klänga på... Inte lätt att få mjölken att stanna kvar i den ändå...

 

När bloggande sen är klart för denna gång, är det bara att borsta tänderna och följa
"tomten-i-badets" exempel... Att sova en stund!! 

Tar en viktigt beslut innan jag somnar:
Nästa år lejer jag en elektriker till julgransbelysningen ;-)

Kram Annicka


Kommentarer
Postat av: Maria

Vesna måste vara en jävel på att slå in paket och julklappar med den tejp-fetisch hon besitter...man kanske kan anlita henne??! ;)

2008-12-22 @ 00:40:37
Postat av: Annicka

Maria: jo, det måste man nog faktiskt anta att hon är... skulle vara kul att få veta exakt HUR många meter hon har spenderat... :D

2008-12-22 @ 17:06:54
Postat av: jappe

Himmla Fint Jul arrangemang Syssis har gjort

Men JAPPE lusläste på paketen INGET till jappe ju ;-( Trodde nästan de skulle finnas ett litet med Några Goa saffransbullar & kanelbullar i iaf ;-)

Här Ligger de ett STORT Paket Till Syssis iaf Som de Skrammlar innuti om man rör de Undra ja om de kan va ett Kulspel i de Paketet ja?????????????????

2008-12-22 @ 23:21:52
Postat av: Annicka

Jappe: Fingra på dina egna paket istället... ja, istället för att försöka luska ut vad som finns i mina ;-p Paketet ska inventeras så fort det blir tjugohundranio ;-)

Det där med bullarna får ordna sig vid tillfälle!! :)

2008-12-23 @ 00:31:39
Postat av: jappe

Jappe bara ler nu

kram

2008-12-23 @ 00:38:18
Postat av: Annicka

Jappe: Tror jag det... ;-)

2008-12-23 @ 00:43:21
Postat av: jappe

Sover inte Syssis så här dax ??? Eller nervis och förväntansfull på att tomten skall komma Nu är de ju dan före Doppare dagen Humm Tolka Jappe rätt nu ;-)

2008-12-23 @ 00:48:33
Postat av: Annicka

Jappe: Nej, det finns ju dom som sitter uppe och håller mig vaken i bloggen ;-p

Dopparedag eller inte -jag måste ju ändå jobba, så jag kan väl inte påstå att jag är särskilt förväntansfull över just den dan ;-)

2008-12-23 @ 00:57:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0