Nu har det gått en månad

   

Och jösses vad det har hänt saker under den månaden

Ja, nu har det gått en månad sedan flyttlasset gick och jag har fått lite... *harkel*... påminnelser om att bloggen inte uppdaterats som den borde... ;)
Men trots att jag inte suttit vid datorn och häckat, så betyder inte det att rumpan suttit stilla i sambosoffan för det!! ;) Det var ju en å annan pryl som skulle plockas i ordning på.
Och jösses vad vi har plockat, städat, plockat om -för att det första inte blev bra- rensat skrot, planterat lite blommor, plockat om en tredje gång -för att det andra inte heller blev riktigt bra- städat lite till... och njutit av någon god middag då och då ;)

   

Men nu tycker vi nog att vi lyckats få ihop ett hem, som liknar ett hem mer än en lagerlokal för kaosartad "två-hushålls-samling" ;)
Sen vill jag väl inte påstå att kontoret är det rum med den bästa ordningen i -men Anders och jag är helt övertygade om att det är för att det rummet är minst :D 
Däremot har vi skapat en Anders/Annicka-mix som vi själva är väldigt nöjda med! :)
 
Och vi kunde konstatera två saker: Vi hade väldigt mycket saker... som vi inte behövde!
Och vi har ganska många fotografier uppe lite varstans ;)
Fotografierna förvånar väl inte så mycket med tanke på att i alla fall en (1) person i det här hemmet kan ta kort på ett gruskorn och efteråt ändå tycka att det var en bra idé... men mycket saker bor numera på kattvinden en trappa upp ;) Anders hävdar att vi kommer att slänga detta i nästa varv av utrensning -eftersom vi då ändå aldrig har tittat på pinalerna sen dess :D Och det roliga är att... jag tror han har rätt... i alla fall vad det gäller det mesta som inte tillhör jullådan ;)

   

Jag tycker personligen att min väg till jobbet blev ett lyft i alla avseenden. Dels slipper jag numera passa tågtider och trassla med tåg som inte går som dom ska. Dels slipper jag stiga upp före hin håle själv på morgnarna, eftersom jag bara har 2,5 mil till mitt arbete och inte 7 mil som tidigare! :D
Sen är det rent krasst så att vägen i sig är en naturskön upplevelse som jag får mig till livs två gånger om dagen ( i alla fall nu under den ljusa delen av året)
1) Ett ögonblick av Roxen
2) Stjärnorps kyrka och en gammal ruin
3) Vreta klosterkyrka
4) Bergs slussar (ännu har jag inte drabbats av broöppning här -när folk seglar genom Göta Kanal så här års ;-))
Det är så man ryser på vissa ställen för att det är så vackert. Knallgula rapsfält är också otroligt att beskåda och när Linköping tornar upp sig i bakrunden just vid Vreta klosterkyrka och man kan njuta av det tillfälliga slättlandskapet i nästan 1 mil innan man faktiskt når stan.
Och när man väl gör det så står IKEA närmast vägen -oerhört praktiskt :D

   

Sen var det ju det här med systeriet då!
Har nu sedan 2½ vecka tillbaka börjat jobba igen, efter två veckors ledighet när jag slutade i Uppsala och flyttade. Och så här långt måste jag säga att jag trivs väldigt bra.
Kommer på mig själv ibland att sakna många av dem jag jobbade med i Uppsala. Inte för att det är tråkig personal i Linköping (tvärtom) utan för att jag saknar dom som människor bara!!
För övrigt kan man bara notera: Ett universitetssjukhus är ett universitetssjukhus oavsett geografisk plats och ett jourrum är alltid ett jourrum. Sen är det väldigt vita kläder i Linköping, men med en ganska trevlig sydd logga med kliniktillhörighet på bröstet.

 
Mycket är alltså väldigt lika, men en del också ganska olika. Fascineras över hur många som fortfarande använder den klassiska doktorspannspegeln här nere, trots att det finns gott om moderna ljuskällor... Men det är ju inte min sak att lägga mig i! ;)
En trevlig detalj från väntrummet på mottagningen är den ovan porträtterade insektsliknande tingesten... För dom som är "öron-folk" behöver jag inte berätta... men den här insektsliknande prylen är en "lätt förstorad" avbild av vårt inneröra, med sin snäcka och sina båggångar...
Ni vet dom där båggångarna som man blir yrslig i, när man inte har ordning på balansen ;)

   

Sen kom ju förra helgen!! :D då Systerstyrelsen gjorde ett första besök i den här landsänden.
Och det var verkligen himla roligt!! Och plötsligt blev det oerhört tydligt vilka som var inbitna stadsbor och vilka som ändå kan tänka sig att umgås mer än en kvart med blommor, träd och små söta djur ;)
Kan säga att sniglar, fjärilar och gammeldags tickande klockor inte gick hem hos vissa... medan andra klarade det riktigt bra ;) Däremot gick hönsen bra att fotografera... när dom var instängda på andra sidan hönsnätet ;)
Och självklart fick det gångna dygnets äggprouktion tillfalla Systerstyrelsen ;)

   

För övrigt sysslade styrelsen med det som styrelsen kom till för:
Dricka vin, äta gott, fnittra och ha trevligt!! :D
Anders sa dock efteråt att han var imponerad över hur man kan "prata jobb" under SÅ Många Timmar och ändå ha så genuint roligt. ;)
Och jag måste nog hålla med de övriga när de imponerades över att han alls stod ut så länge som han gjorde med dessa konstanta öron-näsa-hals-tankarna som dryftades ;)
Vi provade verkligen att byta samtalsämne då och då... och lyckades säkert hålla oss till det i... ja säkerligen i mer än två minuter i alla fall... fem minuter känns dock mer tveksamt. ;)
Jag har dock lovat Anders att jag ska vara lika social den dagen då vårt kök fylls av elektriker ;)

 

Nåväl -himla skoj att ha dom här i alla fall!! Och eftersom jag i tisdags blev ålagd att kalla mig för 35 år, så fick jag också en födelsedagspresent. En korg med allehanda italienskt gott i samt en brasilianskt inspirerad hängmatta. Känner mig väldigt nöjd med vetskapen om att det finns två perfekt hängmattsavpassade björkar på gården -i söderläge!! ;)

Och när vi ändå är inne på födelsedagen då så... kommer inte den att "firas" förrän nästa helg. Så i tisdags jobbade jag som vanligt och var på After Work med mina nya arbetskamrater.
Åt jordens godaste Entrecote med friterad färsk småpotatis. Salladen med oliver, fetaost och rödlök gick inte heller av för hackor. Och Anders konstaterade ganska raskt när jag kom hem att jag förmodligen hade uppskattat något med massor av vitlök i också... Jag säger bara tzatziki... prova någongång tzatzikin på Bishop Arms i Linköping om ni får möjlighet -den är gudomlig!!
När jag sen kom hem stod det blommor på bordet och det var framdukat kaffe och en bakelse på bordet, vilket jag tackar min otroligt goa sambo för.
Födelsedagspresenten kommer inom kort -säger han... ;)

Ha det gott!!
Kram Annicka

Kommentarer
Postat av: Neta

Kul att höra att du kommit i ordning och att du trivs på jobbet :)

Nostalgisk blir jag när jag ser bilden på Berg, hörde ju till det obligatoriska när Zeta bodde där.

Livet är ju stankul nu det förstår jag :) ser fram mot att komma neråt.

2009-06-18 @ 18:43:38
Postat av: Annicka

Neta: Ja, det känns bra. Allt känns bara kul liksom :)

Förstår att Berg var obligatoriskt... och nu fattar jag äntligen vad det var för köpcentrum du pratade om... ;)

2009-06-18 @ 21:20:46
Postat av: Maria

Bra!! Hade jag inte varit där i helgen hade jag tvekat på din existens....

2009-06-19 @ 02:36:53
Postat av: Annicka

Maria: Har ju visat mig i levande form när det gäller sms å sånt i alla fall ;)

2009-06-20 @ 20:06:26
Postat av: Maria

Ja just ja.

2009-06-24 @ 05:33:42
Postat av: Neta

Nu tycker jag faktiskt att det är dags att uppdatera den här bloggen lite igen.

2009-07-01 @ 16:47:39
Postat av: Annicka

Neta: Gjort som befallt ;)

2009-07-02 @ 20:41:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0