Åsså var det påsk igen

   

Isen ligger kvar men snön har haft det tufft

Ja, snön har sannerligen inte haft det lätt i de senaste dagarnas plusgrader, solsken och under stundom väldigt friska vårvindar. Av de 1.20 meter snö som ramlade ner under december, januari och februari är det nu bara de is-sammanhållna kristallerna i kanterna kvar.
Och det är ju så att man jublar inombords när barmarken knastrar under fötterna där snön knarrade för bara någon månad sedan... :-)
Och igår när jag var ute på en liten promenad innan kvällspasset på sjukhuset så infann sig känslan av att vilja göra ett äkta "Ronja-Rövardotter-vårskrik"... Men sen erinrade jag mig att det faktiskt fortfarande bara var mars igår, så jag avstod ;)

Idag är det dock april... första april! En dag då man kanske i största allmänhet bör se upp med de uppgifter man möjligen får ta del av under dagen. Östgötacorrespondenten (allmänt kallad Corren) upplyste imorse den östgötska befolkningen om att Göta Kanal håller på att brista i vallarna på sina håll och att man i vår är av nöden tvungen att göra en "genväg" på kanalen. Denna kanalgenväg ska enligt digert journalistisk research handgrävas av interner och militärer... :D
Jag vet inte om den var bättre eller sämre än den uppmaning som gävleborna tycks ha fått om att åka ut till Bönan och hämta lite snö... i hopp om att badvattnet inte ska bli så kallt i gävlebukten i sommar... Ja -vem vill bada i kallvatten liksom ;)

   

För övrigt händer det en del hemma just nu. Vi har just anlagt ett kontor suturängvåningen på gården. Norrfallets Elektriska måste ju ha någonstans att ta vägen nu när det har blivit ett kommanditbolag. På altanen har vi också anlagt ett bygglager för vårt eget badrums stomme. Det ligger hur mycket reglar som helst där nu och väntar på att snickarna ska komma och snickra upp dem på tisdag. Och förr i världen kan jag säga att jag inte hade den blekaste aning om vad en "145:a" var... men nu har jag full koll på att de ska ligga om "cc 30" i golvet... 75:or har man i väggarna om man ska ha kakel utanpå... och det roliga är: jag fattar till och med vad det innebär... =)

Själv är jag dock mest nöjd med att allt inredningsmaterial numera finns hemma, bortsett från ett litet runt pivå-hängt fönster, som inte snickeriet i Vimmerby tänker släppa ifrån sig förrän i slutet av maj... Men vem tusan har sagt att man måste se ut medan man duschar...
Ingen! Inte FÖRE sommaren åtminstone... ;) Sen kan man ju alltid ha åsikter om ny- tänkandet kring att ha ett badkar i köket... men som rörmokar'n sa:
Ni har ju i alla fall plats!... Klok man det där... ;)

Två nya saker till som hänt i den här hörnan av världen är att vi förra måndagen fick en pelletsbrännare installerad -av Hasse! Hasse är en kul och trevlig prick vilken har ett företag som han valt att registrera som Allmaskinsservice AB...
Perfekt!! Hasse -jag har en symaskin... ;-) 
Varpå Hasse satte sig tillrätta på huk i vårt pannrum, drog upp glasögonen i pannan, log under luggen och upplyste mig om att det mest korkade han hade gjort som egen företagare var när han döpte företaget till just allmaskinsservice... Där dog mina förhoppningar om symaskinen och jag bestämde mig för att bara vara glad över att Hasse jobbat med vår typ av pelletsbrännare i mer än 12 år! :)

Den andra nya saken som hänt är att det kommit en ny elektrikerbil på gården. För de upplysta så blev det ju bara skrot av den förra efter att den sammanstrålat med en rumänsk lastbil på en E4:a. Och nu med facit i handen och mindre revbensont vid skratt, så blev det ett väldigt lyft för elektrikern som tillhör bilen. Att jag fick posera utanför den beror enbart på alla kuvert som jag håller i handen. Det ser lite lagom sekreteraraktigt ut på nåt vis. Och visst...229 frankerade kuvert är nog väldigt sekreteraraktigt -fast min största bedrift var nog att posta dem ;)

  

Skärtorsdagen är snart till ända. Påskpyntet är framplockat -jodå vi hittade nån kyckling och nåt ägg o lite fjädrar när vi inventerade vårt gemensamma förråd av påskprylar... ;) 
En och annan påskkärring har jag också lyckats se -även om det mest var sådana som nappat på Ica Maxis kampanj om att alla barn som kom utklädda till påskkärringar fick ett varsitt påskägg :) Långfredagen ska här bjuda på sol och vårlikt väder...
Både Anders och jag är lediga då, så vi tänkte njuta av ledighet, god mat och påskgodis
och vi hoppas att ni gör det samma! 

Och med dessa rader vill jag önska alla en Glad Påsk!

Kram Annicka

Kommentarer
Postat av: Neta

Har dom inunder flyttat? Eller får dom kliva över era pinnar när dom ska ut?

2010-04-03 @ 00:23:49
Postat av: Annicka

Dom har flyttat... så dom slipper det... ;)

2010-04-06 @ 12:54:29
Postat av: Annicka

Pinnar å pinnar förresten...

17 cm bred och 4,20 meter lång... det är ganska redigt för att vara "pinne" tycker jag... :D

2010-04-06 @ 12:57:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0